پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-21
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 4154 |
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۴ | ارسال توسط :
40 بازدید
۱
4
ارسال به دوستان
پ

بیژن عباسی آرند: «ما ابداً تجهیزات فیلترینگ نصب نمی‌کنیم، نحوه‌ی اعمال فیلترینگ در اختیار اپراتور نیست، ما فقط آثار آن را در شبکه می‌بینیم.» تبلیغات مدیرعامل ایرانسل از خسارت ۲۰ هزار میلیارد تومانی فیلتریگ به این اپراتور از سال ۱۴۰۱ تاکنون خبر داد و گفت: «اعمال فیلترینگ هیچ مزیتی برای اپراتورها ندارد و فقط کیفیت […]

بیژن عباسی آرند: «ما ابداً تجهیزات فیلترینگ نصب نمی‌کنیم، نحوه‌ی اعمال فیلترینگ در اختیار اپراتور نیست، ما فقط آثار آن را در شبکه می‌بینیم.»

تبلیغات

مدیرعامل ایرانسل از خسارت ۲۰ هزار میلیارد تومانی فیلتریگ به این اپراتور از سال ۱۴۰۱ تاکنون خبر داد و گفت: «اعمال فیلترینگ هیچ مزیتی برای اپراتورها ندارد و فقط کیفیت سرویس را کاهش داده است.»

نشست خبری تولد ۱۸ سالگی ایرانسل تحت تأثیر موضوع فیلترینگ و فیلترشکن‌ها بود و بخش زیادی از گفته‌ها را به خود اختصاص داد. بیژن عباسی آرند در این نشست با تأکید بر اینکه فیلترینگ هیچ مزیتی برای اپراتورها ندارد، به سؤالی درباره درآمد ایرانسل از فیلترینگ اینطور پاسخ داد: «ما ابداً تجهیزات فیلترینگ نصب نمی‌کنیم و در این بخش درآمد نداریم. نحوه اعمال فیلترینگ در اختیار اپراتور نیست و ما فقط آثار آن را در شبکه می‌بینیم.»

فیلترینگ در کاهش درآمد اپراتورها موثری بوده است. وقتی محدودسازی اتفاق افتاد قریب ۶۵ درصد ترافیک در اینستاگرام و واتس‌اپ بود اما با محدودسازی این ترافیک کاهش پیدا کرد و بیش از یک سال طول کشید که به وضعیت قبل برگردد. یعنی با محدودسازی از اول مهر ۱۴۰۱، یک سال بعد در مهر ۱۴۰۲ ترافیک به قبل از اعمال فیلترینگ برگشت.

– بیژن عباسی آرند، مدیرعامل ایرانسل

عباسی آرند درباره خسارت فیلترینگ به ایرانسل هم گفت: «برآورد ما این است که فیلترینگ ۲۰ هزار میلیارد تومان به درآمد سه سال اخیر ایرانسل ضرر زده است. وقتی فیلترینگ در سال ۱۴۰۱ اعمال شد حجم مصرف در شبکه کم شد. اگر در آن زمان فیلترینگ رخ نمی‌داد، بر اساس رشد طبیعی مصرف، درآمد مشخصی داشتیم اما با کاهش ترافیک، درآمد ما افت کرد. جمع این خسارت از سال ۱۴۰۱ تا امروز ۲۰ هزار میلیارد تومان است.»

او با تأکید بر اینکه فیلترینگ موضوعی حاکمیتی است و اپراتورها در آن نقشی ندارند، خبر داد که ایرانسل جلساتی در مورد فیلترینگ با وزارت ارتباطات و فناوری داشته است و طرحی از سوی دولت در حال بررسی است که اپراتورها و همه کسانی که در حوزه IT صاحب‌نظر بوده‌اند درباره‌ی آن پیشنهاداتی داده‌اند.

چرا مردم افزایش کیفیت اینترنت را احساس نمی‌کنند؟

مدیرعامل ایرانسل از سوی دیگر گفت که فیلترشکن‌ها ظرفیت فیبر نوری را هم محدود می‌کنند. توضیح او پاسخی به این سؤال بود که «چرا مردم با وجود استفاده از فیبر نوری افزایش کیفیت اینترنت را احساس نمی‌کنند؟»

عباسی آرند در توضیحی بلند پاسخ داد: «پهنای باند و ظرفیت فیبر نوری زیاد است. اگر شخصی در خانه‌ی خود با مودم فیبر نوری به شبکه متصل شود، بر اساس اقتضائات سخت‌افزاری شبکه سرعت‌های بالا را تجربه کند. وقتی مشترک قرار است به خارج از کشور متصل شود، ترافیک باید از گیت‌وی زیرساخت ارتباطی کشور عبور کند، طبیعتاً هر سیاستی آنجا اعمال شود، می‌تواند بر کیفیت سرویس اثر بگذارد. برای هر شبکه ارتباطی و هر سرویس پهن‌باند پرسرعتی کیفیت به این شکل است.»

او ادامه داد:

اینکه چرا مردم حس می‌کنند با وجود استفاده از فیبر نوری به بعضی سرویس‌ها دسترسی ندارند، به دلیل استفاده از وی‌پی‌ان است. وقتی آنها از ابزارهای دور زدن فیلتر استفاده می‌کنند، کیفیت سرویس محدود می‌شود به کیفیت خدمتی که آن فیلترشکن می‌دهد و ربطی به کیفیت و ظرفیت شبکه ندارد. یعنی زیرساخت ارتباطی پرسرعتی که ایجاد کرده‌ایم به دلیل استفاده از فیلترشکن کیفیت و ظرفیت شبکه به ظرفیت آن پلتفرم وی‌پی‌ان محدود می‌شود. البته ممکن است این تجربه برای اپراتور در روزها و نقاط مختلف متفاوت باشد و تاثیر آن قطعاً به فیلترینگ و فیلترشکن برمی‌گردد.

مدیرعامل ایرانسل با اشاره به آمار پیشین وزیر ارتباطات درباره استفاده از وی‌پی‌ان گفت: «دو سوم مشترکین کشور از وی‌پی‌ان استفاده می‌کنند و این آمار برای مشترکین ایرانسل هم به همین شکل است. استفاده از وی‌پی‌ان چند مشکل ایجاد کرده است؛ VPN اساساً ابزار مطمئنی نیست و به لحاظ امنیتی خطر ایجاد کرده است. از طرف دیگر کاربری که از وی‌پی‌ان استفاده می‌کند انگار هر لحظه در حال مصرف دیتاست و این سبب شده ما برای کسانی که فیلترشکنشان روشن است، شبکه را اشغال کرده اما از آن استفاده نمی‌کنند، توسعه اضافه در شبکه داشته باشیم.»

حملات سایبری روزانه از داخل کشور

مدیرعامل ایرانسل در پاسخ به سؤال «زومیت» درباره‌ی تبعات حملات سایبری اخیر به زیرساخت‌های ارتباطی و اقدامات اپراتورها در این زمینه حملات سایبری را «اتفاقی روتین» توصیف کرد و گفت:

حملات سایبری عموماً از خارج از کشور صورت می‌گیرد و زیرساخت‌های ارتباطی کشور را هدف قرار می‌دهد. دروازه‌های ورودی کشور در شرکت زیرساخت مراقبت و محافظت می‌شود. آنها در این شرکت ابزارهایی دارند که به محض اعمال حملات در ترافیک ورودی کشور، سعی می‌کنند با آن مقابله کنند. این حملات به‌صورت روزانه انجام می‌شود و روند مشخصی دارند؛ گاهی حجم حملات کمتر و گاهی بیشتر است. ما هم اگر در اپراتورها هم ترافیک توزیع‌شده‌ی غیرمتعارف -که ما آن را حمله‌ی سایبری تعبیر می‌کنیم- احساس شود، بلافاصله به شرکت ارتباطات زیرساخت گزارش می‌کنیم تا محدودیت‌های لازم روی ترافیک اعمال شود که به ترافیک آسیب نزند.

به گفته‌ی عباسی آرند بخشی از حملات سایبری در داخل اپراتورها با استفاده از ابزاری که در اختیار دارند محدود می‌شود و بخش دیگر از سمت شرکت زیرساخت مدیریت می‌شود تا اجازه ندهند که ترافیک غیرمتعارف روی شبکه ایجاد شود و شبکه را اشغال کند.

او با این گفته‌ها بار دیگر به وی‌پی‌ان‌ها اشاره کرد: «موضوع این است که با گسترش وی‌پی‌ان‌ها در کشور، بخشی از حملات از داخل کشور انجام می‌شود.در واقع تعداد زیاد وی‌پی‌ان‌ها در شبکه اصطلاحاً شکل «زامبی» می‌گیرد. در واقع بخشی از نگرانی امنیتی ما مربوط به حملاتی است که به واسطه وی‌پی‌ان‌ها از داخل صورت می‌گیرد.

درخواست ایرانسل برای اینترنت ماهواره‌ای

اینرنت ماهواره‌ای هم موضوع دیگر صحبت مدیرعامل ایرانسل بود. او با اشاره به هزینه‌ی بالای اینترنت ماهواره‌ای گفت: «تعرفه‌ای که مشخص کرده‌اند خیلی اقتصادی نیست. در حالی که فیبر نوری و 5G همان سرویس پرسرعت با قیمت پایین‌تر ارائه می‌دهند. اما واقعیت این است که تکنولوژی رشد می‌کند و هزینه‌ها کم‌تر شود. از همین رو با چند شرکت که امکان سرویس‌دهی اینترنت ماهواره‌ای دارند در بلوک شرق و غرب ارتباط گرفته‌ایم تا بتوانیم در مناطق کویری و روستایی و دوردست پوشش ایجاد کنیم. در حال حاضر با چند شرکت چینی ارتباط گرفته‌ایم تا در مناطقی که پوشش زمینی وجود ندارد بشود با اینترنت ماهواره‌ای جبران کرد.»

لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبریا در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید

    تعداد نظرات منتشر شده: 1
    1. نویسنده :Sales mentoring for startups

      This content really stands out, thank you!