ترید روزانه یک استراتژی بسیار پرکاربرد در معاملات ارزهای دیجیتال است که بسیاری از معامهگرهای حرفهای با آن ترید میکنند. اگر شما هم یکی از علاقهمندان به بازار ارزهای دیجیتال هستید و قصد دارید ترید روزانه را یاد بگیرید و از آن درآمد کسب کنید، مهمترین گام برای شما آشنایی با بهترین اندیکاتور برای ترید […]
ترید روزانه یک استراتژی بسیار پرکاربرد در معاملات ارزهای دیجیتال است که بسیاری از معامهگرهای حرفهای با آن ترید میکنند. اگر شما هم یکی از علاقهمندان به بازار ارزهای دیجیتال هستید و قصد دارید ترید روزانه را یاد بگیرید و از آن درآمد کسب کنید، مهمترین گام برای شما آشنایی با بهترین اندیکاتور برای ترید روزانه است. در این مقاله، بهترین اندیکاتورها برای ترید روزانه را بررسی میکنیم که به تحلیل و معاملات سودآور کمک میکنند.
بهترین اندیکاتور برای ترید روزانه در این مطلب شامل زیر است:
- میانگین متحرک ساده (SMA)
- میانگین متحرک نمایی (EMA)
- مکدی (MACD)
- شاخص قدرت نسبی (RSI)
- شاخص میانگین حرکت جهتدار (ADX)
- آندیکاتور آرون (Aroon)
- خط تراکم و توزیع (A/D)
- اندیکاتورهای بازگشت به میانگین (Mean Reversion)
- باندهای بولینگر (Bollinger Bands)
- میانگین قیمت وزنی-حجمی (VWAP)
- سوپرترند (Super Trend)
- انحراف معیار (Standard Deviation)
فهرست مطالب
ترید روزانه چیست و چگونه کار میکند؟
ترید روزانه به معاملات خرید و فروش ارزهای دیجیتال در یک روز معاملاتی گفته میشود. بنابراین، هدف از آن سرمایهگذاری بر روی حرکات کوتاهمدت قیمت است و جزء استراتژیهای کوتاهمدت دستهبندی میشود. معاملهگران با ترید روزانه بر این تمرکز میکنند که به سرعت وارد موقعیتها و از آنها خارج شوند و از فرصتهای سود ناشی از تغییرات جزئی در قیمتهای بازار استفاده کنند.
این سبک معاملاتی مستلزم درک دقیق روندهای بازار، الگوهای قیمت و چارچوب مدیریت ریسک است. تریدرهای روزانه موفق اغلب به ترکیبی از تحلیل تکنیکال، دانش بازار و ابزارهای معاملاتی مناسب برای تصمیمگیری آگاهانه مانند اندیکاتورها تکیه میکنند.
ترید روزانه فرایندی پویا است که نیاز به تصمیمگیری سریع و نظارت مداوم بر بازار دارد. مدیریت ریسک در معاملات روزانه بسیار مهم است و معاملهگران اغلب از سفارشات حد ضرر برای کاهش زیانهای احتمالی استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید:استراتژی ترید روزانه با میانگین متحرک ساده
نقش اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال ترید روزانه
اندیکاتورها بخش مهمی از تحلیل تکنیکال هستند؛ ابزار محاسباتی که با آنها الگوها را بر روی نمودار قیمت ترسیم میکنید تا به شما در شناسایی روندها و سیگنالهای موجود در بازار کمک کنند. اگر یک معاملهگر یا تریدر روزانه هستید، اندیکاتورهای تکنیکال ابزار حیاتی کار شما برای کمک به پیشبینی حرکات و حجم روزانه بازار هستند. بدون چنین ابزارهایی، کسب درآمد در بازههای زمانی کوتاه تقریباً غیرممکن میشود.
تریدرها با استفاده از اندیکارتوها نقاط ورود و خروج مناسب و سودآور در معاملات را پیدا میکنند. هنگامیکه درگیر تحلیل تکنیکال میشوید، احتمالاً به سیگنالها و الگوهای نموداری مختلفی برای درک احساسات و روند بازار برخورد میکنید. مطالعات نشان میدهند که چنین تحلیلهایی ممکن است مؤثر باشند، اما موفقیت آنها را نمیتوان تضمین کرد.
به همین دلیل، تحلیلگران تکنیکال و تریدهای حرفهای از ترکیب مجموعهای از اندیکاتورها و ابزارهای تکنیکال با تکنیکهای دیگر مانند تحلیل فاندامنتال استفاده میکنند تا از سیگنالهای دریافتی و پیشبینیهای خود اطمینان بیشتری داشته باشند.
بیشتر بخوانید:آموزش تحلیل تکنیکال؛ اندیکاتورها – بخش هشتم
اندیکاتورها چه اطلاعاتی به ما میدهند؟
اندیکاتورهای تکنیکال حداقل چهار نوع اطلاعات به شما ارائه میدهند که برای تریدرهای روزانه بسیار مفید است:
- تعیین جهت روند برای کمک به تعیین حرکت قیمت
- تشخیص فقدان یا حرکت فعلی نرخ شتاب بازار
- پتانسیل سود یک ارز دیجیتال بر اساس نوسانات آن
- محبوبیت بازار با توجه به حجم معاملات آن
در سادهترین حالت، تریدرهای روزانه برای ارزیابی شرایط بازار و تصمیمگیری آگاهانهتر در انجام معاملات خود به این موارد توجه میکنند.
آیا استفاده از اندیکاتورها برای ترید روزانه لازم است؟
اندیکاتورهای تکنیکال، ابزارهایی هستند که به نحوه معاملات شما کمک میکنند، اما لزوماً نتایج را تضمین نمیکنند. بنابراین، استفاده از آنها کاملاً به تریدر بستگی دارد. با اندیکاتورها میتوانید تشخیص دهید که چه زمانی به یک معامله وارد شوید، از آن خارج شوید یا آنرا نگهدارید.
اگر قصد معامله و سرمایهگذاری کوتاهمدت و ترید روزانه در بازار ارزهای دیجیتال را دارید، یادگیری اندیکاتورهای تکنیکال میتوانند به شما کمک کنند تا تغییرات قیمت آتی داراییها را پیشبینی کنید و درآمد بیشتری در این بازار کسب کنید؛ اما بهترین اندیکاتور برای ترید روزانه چیست؟
معرفی بهترین اندیکاتور برای ترید روزانه
اگر قصد ترید روزانه ارزهای دیجیتال را دارید، لازم نیست فقط به یک یا دو اندیکاتور تکیه کنید. شما میتوانید از بین اندیکاتورهای متعدد انتخاب کرده و دو یا چندتا را ترکیب کنید تا تحلیل جامعتر و دقیقتری از بازار داشته باشید. در ادامه، مهمترین و بهترین اندیکاتور برای ترید روزانه را بررسی میکنیم:
میانگینهای متحرک ساده و نمایی
میانگینهای متحرک، دادههای قیمت را بر اساس میانگینی از قیمت یک دوره مشخص در گذشته، نشان داده و تشخیص جهت روند را آسانتر میکنند.میانگین متحرک شامل دو نوع میانگین متحرک ساده (SMA) و میانگین متحرک نمایی (EMA) میشود که هر دو در تحلیل تکنیکال کاربرد زیادی دارند. میانگینهای متحرک از نوع اندیکاتورهای تعیین روند هستند.
اندیکاتور مکدی
مکدی (MACD) اندیکاتوری است که رابطه بین دو میانگین متحرک یک ارز دیجیتال را نشان میدهد. این اندیکاتور از کسر میانگین متحرک نمایی ۲۵ دورهای از ۱۲ دورهای حاصل میشود. از مکدی برای شناسایی روندهای جدید استفاده میشود. مکدی یک اندیکاتور برای تعیین مومنتوم یا شتاب و قدرت روند است.
یک خط میانگین متحرک نمایی ۹ روز روی خط مکدی کشیده میشود که به آن خط سیگنال (Signal Line) میگویند. وقتی مکدی از خط سیگنال به بالا عبور کند، سیگنال خرید در نظر گرفته میشود و وقتی که به پایین آن عبور کند، سیگنال فروش به شمار میرود.
بیشتر بخوانید:آموزش ترید با اندیکاتور MACD
شاخص قدرت نسبی (RSI)
این اندیکاتور میتواند حداقل سه نکته مهم را در معاملات در اختیار شما قرار دهد:
- این اندیکاتور سودهای اخیر قیمت را با ضررهای اخیر قیمت در حین نوسان از صفر تا ۱۰۰ ترسیم میکند.
- سطوح RSI به تعیین مومنتوم و قدرت روند کمک میکند.
- این اندیکاتور میتواند نشان دهد که یک دارایی در وضعیت اشباع خرید (Overbought) است یا اشباع فروش (Oversold).
وقتی شاخص قدرت نسبی از ۳۰ به پایینتر برود، نشاندهنده وضعیت اشباع فروش است و احتمال دارد قیمتها در کوتاهمدت روند صعودی پیدا کنند. همچنین، اگر این شاخص به بالای ۷۰ برود، حاکی از اشباع خرید است و احتمال تغییر روند به نزولی وجود دارد.
بیشتر بخوانید:RSI چیست و چگونه از آن در تحلیل تکنیکال استفاده کنیم؟
آراسآی استوکاستیک
اندیکاتورآراسآی استوکاستیک (Stochastic RSI) در تحلیل تکنیکال، ابزاری است که برای ارزیابی قیمتهای کنونی یک دارایی نسبت به میانگین قیمتهای قبلی آن استفاده میشود و یکی از بهترین اندیکاتور برای ترید روزانه است. این اندیکاتور، با استفاده از روابط میان قیمتها و زمان، میزان نیروی خرید و فروش در بازار را نمایش میدهد.
وقتی RSI بالاتر از ۷۰ باشد، نشان میدهد که دارایی به سرمایهگذاران از نظر فنی بیش از حد خریداری شده است و ممکن است قیمت به زودی کاهش یابد. به همین ترتیب، وقتی RSI پایینتر از ۳۰ است، نشان میدهد که دارایی بیش از حد فروخته شده است و احتمال افزایش قیمت وجود دارد. در ترید روزانه، استفاده از این اندیکاتورها برای تصمیمگیری در مورد ورود یا خروج از موقعیتهای بازار میتواند مفید باشد.
شاخص میانگین حرکت جهتدار (ADX)
شاخص میانگین جهت دار (ADX) میتواند قدرت و حرکت روند را اندازهگیری کند. اگر شاخص ADX از ۴۰ تجاوز کند، قدرت روند میتواند جهت قابلتوجهی به سمت بالا یا پایین داشته باشد. اگر اندیکاتور زیر ۲۰ باشد، سیگنال را غیر-روندی یا ضعیف در نظر میگیرند؛ یعنی احتمال تغییر روند کم است. میتوان از این شاخص برای شناسایی روندها استفاده کرد.
شاخص میانگین جهتدار (ADX) برای اندازهگیری قدرت روند قیمتی یک دارایی استفاده میشود. این شاخص با اندازهگیری قدرت روند بالا یا پایین دارایی، اطلاعاتی مفید درباره قوت یا ضعف یک روند معکوس ارائه میدهد. وقتی ADX به سطحهای بالایی ارتفاع پیدا میکند، نشاندهنده قدرت روند است و این میتواند به عنوان یک نشانگر برای ورود به موقعیتهای بازار مورد استفاده قرار گیرد.
از آنجایی که ADX نه تنها قدرت روند را نشان میدهد بلکه در مورد جهت آن هم راهنمایی میدهد، میتواند ابزار ارزشمندی برای تصمیمگیریها در ترید روزانه باشد.
اندیکاتور آرون (Aroon)
اندیکاتور آرون مشخص می کند که آیا قیمت یک ارز دیجیتال در یک روند است؟ یا به سقفها و کفهای جدید در یک دوره خاص رسیده است؟ این اندیکاتور دارای دو خط آرون بالا و آرون پایین است.
اندیکاتور آرون برای اندازهگیری تغییرات در قیمت و زمان استفاده میشود. آرون بالا و آرون پایین هر کدام نشاندهنده ارتفاع قیمت در یک دوره زمانی مشخص است. وقتی آرون بالا بالاترین قیمت را در یک بازه زمانی ترسیم میکند و آرون پایین پایینترین قیمت را نشان میدهد، اختلاف بین این دو خط میتواند مفید باشد.
زمانی که خط آرون بالا بالاترین نقطه را در مقایسه با خط آرون پایین نشان میدهد، این نشانگر قوت روند صعودی است؛ و برعکس، زمانی که خط آرون پایین بالاترین نقطه را نشان میدهد، این نشانگر قوت روند نزولی است. استفاده از این اندیکاتور میتواند به تصمیمگیری درباره ورود یا خروج از موقعیتهای ترید روزانه کمک کند.
هنگامیکه خط آرون بالا از خط آرون پایین عبور میکند، میتواند به عنوان اولین علامت تغییر روند بالقوه تفسیر شود. اگر خط آرون بالا به ۱۰۰ رسید و نزدیک به آن سطح باقی ماند، در حالیکه خط آرون پایین نزدیک به صفر باقی بماند، سیگنال روند صعودی درنظر گرفته میشود.
خط تراکم و توزیع
خط تراکم و توزیع (A/D) در ترید روزانه ابزاری تحلیلی است که برای مشاهده تغییرات در حجم معاملات یک دارایی در طول زمان استفاده میشود. این خط معمولاً به صورت یک نمودار در زیر یک نمودار قیمتی قرار میگیرد و تغییرات در حجم معاملات را نشان میدهد.
وقتی خط تراکم و توزیع افزایش مییابد، نشاندهنده تقاضا و احتمال ادامه روند قیمتی است. به عبارت دیگر، افزایش تراکم و توزیع ممکن است نشان دهنده تأیید یا تقویت روند فعلی بازار باشد. از این رو، این ابزار میتواند به تصمیمگیریهای مرتبط با ورود یا خروج از موقعیتهای ترید روزانه کمک کند.
اگر این اندیکاتور نشاندهنده یک روند صعودی باشد و قیمت دارایی بالاتر از نیمه راه محدوده بسته شود، علاقه به خرید را نشان میدهد. اگر قیمت در قسمت پایین محدوده با حجم منفی بسته شود، این خط میتواند یک روند نزولی بالقوه را نشان دهد.
اندیکاتور حجم تعادلی (OBV)
از اندیکاتور حجم تعادلی برای اندازهگیری جریان حجم مثبت و منفی دارایی در طول زمان استفاده میشود. این شاخص میتواند در اندازهگیری ریسک مؤثر باشد.
هنگامی که OBV افزایش مییابد، نشان میدهد که خریداران وارد عمل شده و مایلند قیمت را بالاتر ببرند. اما وقتی OBV سقوط میکند، حجم فروش احتمالاً از حجم خرید بیشتر میشود که نشاندهنده قیمتهای پایینتر است. به این ترتیب، این اندیکاتور مانند یک ابزار برای تأیید روند عمل میکند.
اندیکاتورهای بازگشت به میانگین (Mean Reversion)
اندیکاتورهای بازگشت به میانگین به شما کمک میکنند نقاط محوری را شناسایی کنید که نشاندهنده معکوسشدن روند قیمت هستند. باندهای بولینگر یکی از انواع اندیکاتورهای بازگشت به میانگین هستند.
باندهای بولینگر
میتوانید از باندهای بولینگر (Bollinger Bands) برای شناسایی نقاط عطف مانند برگشتها استفاده کنید. برگشتها، عقبنشینی یا تغییرات جزئی در جهت قیمت ارز دیجیتال هستند.
باندهای بولینگر برای واکنش به نوسانات، منبسط و منقبض میشوند. این واکنشها میتواند به معاملهگران نشان دهد که چه زمانی چنین تغییراتd باعث حرکت سریع قیمت میشوند.
میانگین قیمت وزنی-حجمی (VWAP)
اندیکاتور VWAP یا همان میانگین قیمت وزنی-حجمی از اطلاعات قیمت و حجم برای محاسبه میانگین قیمت دارایی در طول یک جلسه معاملاتی استفاده میکند. با این اندیکاتور، میتوانید بهجای مشاهده قیمت بستهشدن، قیمت دارایی بر اساس حجم معاملات را بررسی کنید.
اندیکاتور VWAP معمولاً به صورت میانگین متحرک روی نمودار ترسیم میشود. اگر قیمت بالاتر از VWAP باشد، احساسات صعودی بر بازار حاکم است. همچنین این اندیکاتور میتواند نشان دهد که یک دارایی ارزان است یا خیر؛ یعنی قیمت آن کمتر از ارزش واقعی آن است یا بیشتر. اگر قیمت بالاتر از VWAP باشد، آن دارایی احتمالاً ارزانتر از ارزش واقعی است.
سوپرترند
شما میتوانید اندیکاتور سوپرترند (Super Trend) را روی نمودار قیمت رسم کنید تا روند فعلی را با استفاده از جایگاه دارایی در مقایسه با قیمت آن تعیین کنید. اگر سوپرترند در زیر میلههای نمودار ظاهر شود، حرکت قیمت در روند صعودی است. اگر سوپرترند بالاتر از میلهها باشد، روند به احتمال زیاد نزولی است.
سوپرترندها همچنین میتوانند سیگنال خرید نشان دهند، زمانیکه زیر قیمت دارایی در نمودار بسته میشوند و رنگ آن به سبز تغییر میکند. در همین حال، سیگنال فروش زمانی رخ میدهد که سوپرترند بالاتر از قیمت دارایی بسته شده و رنگ آن قرمز میشود.
انحراف معیار
اندیکاتور انحراف معیار (Standard Deviation) این امکان را میدهد که حرکت قیمت را اندازهگیری کنید و همچنین تشخیص دهید که نوسانات چقدر بر قیمتهای آینده تأثیر میگذارد. با اینحال، یکی از محدودیتهای این اندیکاتور این است که نمیتواند جهت قیمت را پیشبینی کند. فقط نوسانات میتوانند بر تحلیل انحراف معیار تأثیر بگذارند.
انحراف معیار، حرکات تاریخی قیمت را با تغییرات قیمت فعلی مقایسه میکند. معاملهگرانی که از این اندیکاتور استفاده میکنند بر این باورند که حرکات قابلتوجه قیمت به دنبال حرکات کوچک قیمت، و حرکات کوچک قیمت به دنبال حرکات بزرگ قیمت میآیند.
نکاتی برای استفاده از اندیکاتورها در ترید روزانه
هنگام استفاده از اندیکاتورها در ترید روزانه، نمودارهای خود را تمیز و منظم نگه دارید. پلتفرم نمودار شما بهعنوان پرتال ورود شما به بازارها عمل میکند، بنابراین باید اطمینان حاصل کنید که نمودارهای شما به جای اینکه تمرکز شما در معاملات را بههم بریزند، به شما کمک میکنند.
بسیاری از پلتفرمهای معاملاتی به شما امکان میدهند رنگ پسزمینه نمودار، سبک و رنگ اندیکاتور و اندازه و رنگ فونت را تغییر دهید. این ویژگیها میتوانند انعطافپذیری قابلتوجهی در نمودارگیری به شما بدهند تا به دید و آگاهی بهتر شما کمک کند.
اگر هنوز یک تریدر روزانه مبتدی هستید، از بارگذاری بیش از حد دادهها خودداری کنید، به خصوص اگر هنوز به معامله در چندین بازار عادت نکردهاید. با یک یا دو معامله و اندیکاتور شروع کنید و با کسب تجربه به تدریج آنها را افزایش دهید.
امروزه بسیاری از معامله گران از چندین نمایشگر برای نمایش نمودارهای مختلف، اعلانهای قیمت و پنجرههای ورودی استفاده میکنند. از استفاده از همه بخشهای صفحه نمایش خود برای اندیکاتورها خودداری کنید و اضافه بار اطلاعات و فضای کاری به هم ریخته نداشته باشید.
اضافه بار اطلاعات زمانی اتفاق میافتد که شما سعی میکنید آنقدر داده را مشاهده و تحلیل کنید که در نهایت از درک آنها عاجز شوید. اگر با اطلاعات بیشازحد مواجه شوید، به احتمال زیاد نمیتوانید در معاملات خود پاسخ بهموقع دهید.
ترکیب اندیکاتورها در ترید روزانه
ترکیب بهترین اندیکاتور برای ترید روزانه میتواند به شما کمک کند از مزایای آنها بهرهمند شده و در معاملات خود موفقیت بیشتری داشته باشید. فرض کنید سیگنال گرفتهشده یک اندیکاتور، سیگنال اندیکاتور دیگری را تایید میکند؛ این این میتواند تأییدی مضاعف برای سیگنال اندیکاتور اصلی باشد.
همانطور که گفتیم، اندیکاتورها میتوانند شامل تعیین روند، تعیین مومنتوم روند، بازگشت به میانگین یا غیره باشند. از یک دسته اندیکاتور، تعداد زیادی از آنها را ترکیب نکنید. این باعث میشود اندیکاتورهایی از دسته مشابه یک نتیجه بدهند و از بررسی نتیجه اندیکاتورهای دیگر غافل شوید.
برای مثال، معاملهگری که از دو یا چند اندیکاتور تعیین روند استفاده میکند، ممکن است روند را قویتر یا ضعیفتر از آنچه هست فرض کند و سایر علائم مهم در نمودارها را نادیده بگیرد. برای جلوگیری از تکرار در هنگام ترکیب اندیکاتورها، از هر دسته اندیکاتور یکی را انتخاب کنید.
اگر بدانید کدام اندیکاتورها تحت کدام دسته قرار میگیرند و چگونه بهترین اندیکاتور برای ترید روزانه را به طور معناداری ترکیب کنید، احتمالاً در معاملات خود بهتر خواهید شد.
همچنین اطمینان حاصل کنید که اندیکاتورها را به دقت مطابقت میدهید. ترکیب نادرست اندیکاتورها میتواند باعث سردرگمی شود و از تفسیر دقیق قیمت جلوگیری کند و نتایج معاملاتی ضعیفی داشته باشد.
جمعبندی
در این مقاله با بهترین اندیکاتور برای ترید روزانه آشنا شدیم. اندیکاتورها میتوانند در دستههای مختلفی از جمله تعیین روند، مومنتوم و بازگشت به میانگین دستهبندی شوند. هنگام ترکیب اندیکاتورها برای رسیدن به بهترین نتیجه، بهتر است از هر دسته یک اندیکاتور انتخاب و اعمال کنید که پیشبینی شما از روند آتی قیمت دقیقتر باشد.
به عنوان مثال اندیکاتورهای میانگین متحرک و مکدی در دسته تعیین روند قرار گرفته و اندیکاتورهای شاخص قدرت نسبی و RSI استوکاستیک در دسته مومنتوم قرار میگیرند. برای اینکه از بهترین اندیکاتور برای ترید روزانه بهصورت بهینه استفاده کنیم، باید با نوع و نحوه کارایی هر کدام آشنا باشیم و به تدریج دانش خود را در زمینه تحلیل تکنیکال گسترش دهیم.
آیا شما هم تریدر روزانه هستید؟ از چه اندیکاتورهایی برای تعیین نقاط ورود و خروج استفاده میکنید؟ تجربههای خود را با دیگر کاربران ما به اشتراک بگذارید.